Weingut Beurer

 

Švábsko, ryzlink, BMX, naturální víno...všechno tohle dohromady dostává smysl v osobě Jochena Beurera. Jejich rodina se věnovala vínu v okolí Stuttgartu po generace. Zatímco Jochen získával mistrovské tituly v závodech BMX, tatínek Sigfried vedl místní vinařské družstvo. Roku 1997 se ale rozhodli jít svou cestou a založili rodinné vinařství. Zpočátku hospodařili tak nějak konvenčně, jako všichni okolo. V roce 2003 ale začíná Jochen experimentovat, vzdává se šlechtěných kvasinek a postupně se vydává  cestou biodynamiky. A  na rozdíl od většiny kolegů se místo červených odrůd zaměřuje hlavně na ryzlink. A to je dobře! Ryzlinky v jeho podání jsou naprosto odlišné od klasik z Mosely a Rheingau, připomínají spíše ty z Alsaska. Komplexní, vrstevnaté, osobité. Vína fermentují spontánně a jsou různě dlouho v kontaktu se slupkami. Síra je na minimu a ekologické hospodaření je v souladu s certifikací Demeter.
Jochen je už místní legendou, průkopníkem naturálních vín v oblasti a navíc má jěště jeden úžasný koníček. Vyhledává a zachraňuje staré místní odrůdy.

Zpět do obchodu